Ενημέρωση & Eυαισθητοποίηση

Ο Φορέας Διαχείρισης από το 2011 έως και σήμερα έχει οργανώσει διάφορες περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις όπως: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκή  Γιορτή Πουλιών, καθαρισμό ακτών, Χελιδονίσματα, ημερίδες κλπ.

 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τα δυο τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εκδηλώσεις για παιδιά δημοτικού. Η συμμετοχή των παιδιών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το 2012 ήταν πολλή μεγάλη. Στη γιορτή  συμμετείχαν το ΚΕΑΝ (κύτταρο εναλλακτικών αναζητήσεων νέων) με την παρουσίαση επιδαπέδιου περιβαλλοντικού παιχνιδιού (planetbook) και εργαστήριο κηπουρικής. Επίσης συμμετείχε το χορευτικό της Νέας Σελεύκειας, Γραικοχωρίου και Πλαταριάς με παιδιά  Δημοτικού. Στο τέλος τις εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα ¨Το περιβάλλον¨ με έπαθλο επιτραπέζιο περιβαλλοντικό παιχνίδι (planet book) και συμμετοχή όλων των Δημοτικών  Σχολείων της περιοχής.
Τη μέρα αυτή τα παιδιά έμαθαν μέσα από το παιχνίδι πώς να προστατεύουν το περιβάλλον.

 

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο από τον Φορέα Διαχείρισης σε συνεργασία με την Ορθολογική Εταιρία. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πουλιά στο μακρινό τους ταξίδι και πάνω από όλα η γνωριμία των παιδιών με την πλούσια πανίδα της ευρύτερης περιοχής. Η Γιορτή υλοποιείται στο Μακρυγιάλι στο Δρέπανο και στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά. Κάθε χρόνο συμμετέχει μεγάλος αριθμός μαθητών από τα δημοτικά σχολεία Ηγουμενίτσας και από τα σχολεία Πρέβεζας. Στην εκδήλωση λαμβάνουν χώρα πολλές δραστηριότητες όπως: υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής πάνω σε πέτρες και χαρτί, κατασκευές από χάρτινες μάσκες με θέμα τα πουλιά, παιχνίδι γνώσεων με θέμα την ορνιθοπανίδα, επιτραπέζιο περιβαλλοντικό παιχνίδι, προβολή DVD και ξενάγηση στις εκθέσεις των κέντρων πληροφόρησης του Φορέα.

 

Xελιδονίσματα

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει κάθε χρόνο μια σειρά εκδηλώσεων για το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των χελιδονιών, τα "Χελιδονίσματα".
Οι Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για τον τρόπο ζωής και το μεταναστευτικό ταξίδι των χελιδονιών μέσα από την προβολή σχετικής παρουσίασης όπως και με ζωγραφιές, κατασκευές και χειροτεχνίες, που κάνουν με την βοήθεια του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και εθελοντών. Οι μικροί μαθητές ετοιμάζουν χελιδονοφωλιές από πυλό, της οποίες μετά πέρνουν  μαζί τους για να της τοποθετήσουν στο σχολείο ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κρίνουν ασφαλή μετά από τις συμβουλές που τους δίνονται κατά την παρουσίαση.

DSC03448  DSC03520  DSC03433  DSC03540  DSCN0419

 

Καθαρισμοί εντός και εκτός των προστατευόμενων περιοχών

Κάθε χρόνο ο Φορέας Διαχείρισης διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες δράσεις και εκστρατείες που αφορούν καθαρισμούς ακτών, πάρκων, δασών και προστατευόμενων περιοχών, σε συνεργασία πάντα με άλλους φορείς και εθελοντικές ομάδες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 1385998376_contact.pngΜε τη γραμματεία του Φορέα στο τηλέφωνο (+30) 2665021319

1385998460_contacts.png Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 
info@kalamas-acherontas.gr

1385998506_icon-ios7-contact-outline.png Με τα στελέχη μας στα αντίστοιχα τηλέφωνα


1385998692 Home  Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι:

Φορέας Διαχείρισης
Καλαμά - Αχέροντα -Κέρκυρας
Ειρήνης & Φιλίας 1
461 00 Ηγουμενίτσα

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα!
Go to top